Novinky listopad 2015

Předchozí novinky z prosince 2015

V příloze jsou tiskopisy přihlášek k maturitě  - zvlášť pro obor Informační technologie - třídy C a zvlášť pro obor Elektrotechnika (společná přihláška pro třídy A (D) a E).  Vyplněné a podepsané přihlášky  mají být odevzdány nejpozději v pondělí 23.11. 2015 do kanceláře zástupce ředitele.

Jaká je souvislost mezi novými auty a moderním vlakem?  Pátek třináctého!  Studenti tříd C2a a A2 navštívili právě 13. 11. výstavu automobilů, motocyklů a jejich příslušenství  Kola 2015 v Lysé nad Labem.  Na místo jeli nejmodernější  soupravou  vhodnou pro meziregionální a dálkovou dopravu InterPanter, která měla v pátek svoji prezentační jízdu. Po zážitku z vlaku pak mohli na výstavě obdivovat novinky automobilového průmyslu pro letošní rok. Součástí autosalonu byla i výstava závodních speciálů Rychlá kola, soutěže, autogramiády závodních jezdců  a umělecká vystoupení.

Dne 5. a 6. 11. 2015 v rámci Dnů techniky AV navštívily třídy A4 a E4 Ústav bioniky a elektroniky Akademie věd v Kobylisích. Studenti postupně prošli šesti laboratořemi, kde zhlédli generování přesného času v ČR, poznali, že jsou také zdrojem elektromagnetického pole, zkoumali hamburger z hlediska zdravotní závadnosti a seznámili se s iontovým mikroskopem, vláknovými lasery a napařováním tenkých vrstev. Exkurze byla velmi dobře připravena, v každé laboratoři byli studenti přímými účastníky. Součástí exkurze byla soutěž, na jejíž výsledky čekáme; cena je celodenní aktivní účast ve zvolené laboratoři.

V úterý 10. listopadu 2015 se zúčastnilo družstvo naší školy Přeboru SŠ Poprask ve florbalu. Konkurence v tomto sportu je obrovská a pro úspěch je potřeba předvést opravdu kvalitní florbal. Favoritem skupiny byla SPŠ Dušní, se kterou jsme remizovali a měli stejný počet vítězství. O postup do finále rozhodlo celkové skóre, které jsme měli lepší. Ječná je ve finále! Video můžete zhlédnout zde.

Vítězem školního turnaje v kopané se stála třída E1b. Gratulujeme!

Vážení rodiče, v příloze najdete pozvánku na třídní schůzky na středu  25.11. od 17 hodin. Jste srdečně zváni.

Studenti naší školy v rámci spolupráce s průmyslem a s Aliancí IQRF Smart school navštívili 10. 11. 2015 sídlo firmy Microrisc v Jičíně a absolvovali školení vedené oddělením technické podpory. Obsahem bylo seznámení s pokročilým způsobem tvorby aplikačního SW pro bezdrátovou platformu pomocí vrstvy DPA, seznámení s provozem sítě MESH a s novinkami vývoje v oblasti technologie, kterou si naše škola vybrala jako klíčovou pro výuku IoT (Internet of Things). Po skončení velmi zajímavého školení získali naši studenti akademický certifikát. 

Dne 3.11.2015 se čtvrté ročníky zúčastnily přednášky pracovníků Měřičského ústavu Litoměřice. Studenti se seznámili s tím, jaké elektromagnetické signály Měřičský ústav dlouhodobě sleduje a vyhodnocuje, např. v oblastu letectví, telekomunikací a jaká technika je pro moderní měření a detekci signálů užívána. Ověřili si, že znalosti ze střední školy jsou v praxi potřebné. Přednáška byla spojena s nabídkou zaměstnání i s možností podpory dalšího studia absolventů školy. 

Od 2. do 6. 11. 2015 se 12 našich studentů zúčastnilo matematicko-fyzikálního kurzu v učebním středisku ČVUT v Temešváru u Písku. Svět očima fyziky, experimentální bloky, samostatné řešení příkladů či astronomické pozorování noční oblohy, kde se studenti dozvěděli mnoho zajímavého a také nahlédli do učiva vysokých škol. Pobyt byl pro ně přínosem a pomůže i při rozhodování o dalším studiu na VŠ.

V pondělí 2. listopadu navštívili studenti 3. ročníků multimediální divadelní představení The Action New Generation určené všem budoucím a začínajícím řidičům. Bezstarostný svět, který mladí lidé znají z televize, reklam, filmů a počítačových her, je konfrontován s realitou opravdového života zasaženého dopravní nehodou. Pomocí moderních uměleckých prostředků a dějových zvratů je divák vtažen do příběhu a emocí, které se odehrávají nejen v průběhu dopravní nehody, ale i po ní. Divák je seznámen s možnými dopady v podobě trvalého zdravotního postižení, které mohou provázet účastníky dopravní nehody po zbytek jejich života. Forma preventivního působení, kterou používá projekt The Action New Generation je velmi specifická. Nesnaží se poučovat o tom, jak se má účastník silničního provozu chovat. Účinkující neurčují divákům pravidla chování. Závěr si vytváří každý sám.

4.listopadu
  • Chceš poznat svět počítačů?
  • Zajímáš se o programování a elektrotechniku?
  • Líbilo by se ti vytvořit počítačovou hru?
  • Baví tě matematika a technika?
  • Hledáš dobrou školu s možností pokračovat  na vysoké škole?
  • Chceš se stát profesionálem v IT?

Pokud ano, navštivte jeden ze dnů otevřených dveří, které se konají na naší škole. Nabízíme studium v příjemném prostředí v centru Prahy, moderní vybavení, zkušené a přátelské pedagogy. Přijďte se podívat a nebude se vám chtít odejít..

Student třídy C3a David Kohout se stal amatérským mistrem světa v MMA organizace WFMC v německém Hagenu v kategorii 65 kg. Gratulujeme ke skvělému sportovnímu úspěchu.

Studenti třídy E4a v úterý 27. 10. 2015 navštívili v rámci výuky předmětu Počítačové aplikace studio České televize umístěné v Národním technickém muzeu v Praze. Zde si mohli vyzkoušet práci redaktora televizních zpráv a seznámit se s prací v Newsroomu, se základy klíčování natáčecí a střihací technikou. Zažili zde příjemný čas plný novinek a zkušeností do života.  

Kromě výše uvedeného studia studenti zhlédli i výstavu technického umu našich předků a mohli tak obdivovat např. sbírku lokomotiv, letadel, motocyklů a dalších exponátů.

Starší novinky z října 2015