Novinky říjen 2015

Předchozí novinky z listopadu 2015

Ve dnech 20. a 21. října 2015 se naši studenti zúčastnili konference „Optické komunikace 2015", která se konala v hotelu Dorint Don Giovanni. K nejzajímavějším přednáškám patřila témata: Co je a není přípojka NGA, Metody kódování obrazu a hodnocení jeho kvality a Aplikace optických spojů v mobilních sítích páté generace (5G). Studenty nejvíce zaujala přednáška doc. Fliegla z ČVUT o metodách kódování obrazu.

V pondělí 19. října se družstvo naší školy umístilo na 3. místě v Poháru pražských SŠ Poprask. Děkujeme studentům za vzornou reprezentaci školy.

V pondělí 12. října splnilo družstvo naší školy úspěšně svůj úkol a postoupilo do finále přeboru pražských SŠ ve stolním tenise. Školu reprezentovali Novák Ondřej C3a, Ghariani Sebastián E1a, Bartůněk David E3 a Losenický Petr A2.

Žáci druhého ročníku naší školy byli oceněni národním certifikátem kvality za eTwinningovový projekt "Developing a computer game for knowing other european cultures and languages", který realizovali spolu se studenty střední školy ve španělském Gijónu. Na základě tohoto projektu byla také na slavnostním předání certifikátů v rámci Národní konference eTwinning 2015 oceněna naše vyučující Ing. Kantnerová za svůj profesinální přístup k vedení mezinárodních projektů a perfektní přípravu svých kurzů. Gratulujeme ke skvělým výsledkům a těšíme se na další mezinárodní projekty.

Dne 22. září 2015 se naši studenti zúčastnili jako každým rokem akce pořádané nadací Život dětem a prodávali přívěsky a magnety. Nyní jsme obdrželi poděkování  a informace o využití vybrané částky.

Naší škole a zejména dívčímu týmu GirlsSAT byla za umístění na 3. pozici v Evropě v rámci mezinárodní soutěže CanSAT udělena Evropskou kosmická agenturou (ESA) plaketa s nášivkou ESA, která létala přímo na oběžné dráze spolu s posádkou kosmické stanice. Členky týmu GirlsSAT, které pod osobní záštitou primátorky hlavního města Prahy satelit sestavily, se tak mohly opět přiblížit evropskému kosmickému programu a legendární astronautce S. Cristoforettiové, která stejnou nášivku nosila při svém pobytu na kosmické stanici. Děkujeme ESA za ocenění naší práce, MHMP za finanční podporu této akce, a také všem, kteří nás v této soutěži podporovali.

V příloze jsou uvedeny údaje o soutěži, které se mohou zúčastnit naše studentky.

Starší novinky z září 2015