Novinky duben 2014

Předchozí novinky z května 2014

V národním kole 21. ročníku soutěže EXPO SCIENCE AMAVET získal student naší školy cenu děkana Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT za svou práci zabývající se vývojem webové aplikace pro obsluhu centrální databáze sychronizované s webovýmí, databázovými a dalšími servery.

Naprosto výjimečně se asi cítily studentky naší školy při akci, kterou pro dívky studující technické obory pořádala organizace Gender Studies.Na rozdíl od běžného školního dne, kdy jsou obklopeny převážně svými spolužáky, si užily pátek 25. dubna ve společnosti dívek. Zúčastnily se totiž prezentace firem Telefonica O2 a Avast, které pro ně připravily zajímavé dopoledne. Poznaly prostředí těchto firem, jejich zaměstnance, seznámily se s programy a firemní strategií. Třeba je jednou v těchto firmách potkáme jako jejich zaměstnance. 

Od 23.4 do 24.4. si můžete v Akademii věd ČR prohlédnout práci našeho studenta: Martina Antoše, který zde prezentuje svůj projekt v rámci soutěže AMAVET EXPO SCIENCE. Naše škola se dostala mezi trojici nejlepších škol z Prahy a náš reprezentat se zde utká ve vědecké projektové soutěži spolu s dalšími 38 nejlepšími studenty z naší republiky.

Žák třídy C4c Ondřej Slabý obsadil první místo na soutěži v programování pro Prahu a Střední Čechy. Gratulujeme k vynikajícímu úspěchu.

V příloze je certifikát, který naše škola získala pro navázání spolupráce s obdobně zaměřenou školou v Německu.

V přílohách jsou uvedeni uchazeči přijatí na jednotlivé školní vzdělávací programy a nepřijatí uchazeči. Dále je v přílohách uvedeno pořadí uchazečů podle registračních čísel a podle počtu bodů.

 

Použité zkratky:

ŠVP C = školní vzdělávací program 18-20-M/01 Informační technologie

ŠVP A = školní vzdělávací program  26-41-M/01 Elektrotechnika - Aplikace počítačů v automatizaci a robotice

ŠVP E = školní vzdělávací program  26-41-M/01 Elektrotechnika - Elektronické počítačové systémy

 

Zápisové lístky je třeba doručit na naši školu nejpozději desátý pracovní den po termínu 22. dubna 2014. To znamená nejpozději ve středu 7. května 2014. Při odevzdání zápisového lístku si současně zákonný zástupce převezme Rozhodnutí o přijetí a odevzdá též formulář Doplňkové údaje k přijímacímu řízení. Tento formulář jste dostali při odevzdání Přihlášky ke studiu a máte jej též v příloze.

Případné odvolání proti nepřijetí je třeba podat nejdříve 22.4.2014 a nejpozději ve lhůtě 3 pracovních dnů po dni obdržení rozhodnutí. Doporučuji podat odvolání co nejdříve, nejlépe 22.4.2014 do 14 hodin přímo ve škole. Současně si přitom můžete vyzvednout Rozhodnutí o nepřijetí. Po 14 hodině budou nevyzvednutá rozhodnutí o nepřijetí odeslána poštou. Vzor odvolání jste obdrželi při odevzdání Přihlášky ke studiu a máte jej též v příloze. 

V březnu 2014 se konaly mezinárodní cambridgské zkoušky z anglického jazyka.

Po dvouleté přípravě se těchto zkoušek úspěšně účastnili někteří žáci letošních čtvrtých ročníků a dosáhli následujících certifikátů:

 

FCE  Ondřej Slabý ze třídy C4c

FCE Stanislav Pětivoký ze třídy C4c

FCE Marek Rybář ze třídy C4c

PET Nikolas Šebek ze třídy E4a

 

Gratulujeme k vynikajícímu úspěchu. 

X X X X

Ve středu jsme vyrazili do samého srdce Prahy na frekventované Staroměstské náměstí, abychom navštívili světovou výstavu Tima Burtona, jenž ztvárnil například Batmana či Alenku v říši divů. Tim Burton je znám zejména díky svému nekonvenčnímu stylu, o čemž jsme se mohli sami na vlastní oči přesvědčit. Na zdech bylo možno zhlédnout nákresy postav na ubrouscích z kavárny, humorné náčrty obrázků i kusy čtivých rukopisů z jeho děl. Mohu říci, že některé jeho úryvky byly svým způsobem vtipné. Nakonec jsme se dostali do sklepení, kde jsme stihli promítání z jednoho jeho filmu, konkrétně z Pee-Weeho velkého dobrodružství. Sám za sebe bych dodal, že celá výstava byla pozoruhodným kulturním zážitkem. Daniel Budil, C2b

Ve středu 9. dubna 2014 družstvo SPŠE obsadilo 5. místo v Přeboru SŠ Prahy v badmintonu. Školu reprezentovali Kamil Bečvář – E4a, Nikolas Šebek – E4a a Jan Ružička – C3a. Gratulujeme.

Starší novinky z března 2014