Novinky březen 2014

Předchozí novinky z dubna 2014

Nabízíme vám pozici Technika, ve které zejména sestavujete modely a řešení pro zákazníky  a  následně  předáváte  a  vysvětlujete.  Je  to  práce,  ve  které  se  neustále zdokonalujete jak profesně, tak osobně. Více v přioloženém souboru a na stránkách firmy www.perfectia.cz

Na naší škole proběhlo školní kolo soutěže SOČ, ze kterého postoupilo do krajského kola celkem 6 studentů v soutěžních kategoriiích: Elektrotechnika a elektronika, Řízení a ekonomika a Informatika. Děkujeme odborné porotě, našim vyučujícím  i všem studentům za jejich účast a gratulujeme úspěšným soutěžícím k jejich postupu.

V obvodním kole soutěže v programování pro Prahu 1 a 2 v kategorii programovací jazyky obsadili naši studenti 1. a 3. místo - 1. místo obsadil student třídy C4c Ondřej Slabý a 3. místo obsadil student třídy E4b Ondřej Linger. V kategorii uživatelský software a programování www obsadil 1. místo také náš student - David Bubeník ze třídy E1. Všem třem studentům gratulujeme k vynikajícímu úspěchu.

Hledáme nové kolegy pro výuku elektrotechnických předmětů (Automatizace, Mikrokontroléry, Elektrotechnická měření, Elektronika). Požadujeme VŠ vzdělání, trestní bezúhonnost, samostatnost a aktivní zapojení se do budovaní školy. Vítáme ukončené pedagogické vzdělání (není podmínkou). V případě zájmu kontaktujte ředitele školy: Ing. Zdeněk Vondra, e-mail: vondra@spsejecna.cz, tel: 224 941 146

Naše škola se opět probojovala do národního finále soutěže vědeckých a technických projektů středoškolské mládeže EXPO SCIENCE AMAVET. Naši školu bude v letošním roce  reprezentovat student 4. ročníku Martin Antoš z teamu LSD, který se spolu s ostatními členy teamu zúčastnil regionálního kola soutěže, kde v konkurenci ostatních středních škol a gymnázií studenti představili své projekty formou posterů. Záštitu nad XXI. ročníkem této soutěže převzal předseda Akademie věd České republiky Prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr.h.c. 

Začátkem března byla pro vybrané třídy 2. ročníku připravena beseda se zdravotníky. Hlavním tématem bylo poskytování první pomoci. Zajímavá přednáška byla doplněna praktickými ukázkami. Mnozí studenti se i v této oblasti poměrně dobře orientovali a překvapili svou šikovností.

Školní informační systém byl propojen s oficiálním profilem školy na sociální síťi facebook. Na tento profil jsou přenášeny veškeré veřejné zprávy a sdělení, které byly doposud přístupné pouze na našich stránkách. Interní informace budou nadále přístupné pouze na webu školy.

Dne 3. 3. 2014 navštívili studenti prvních ročníků divadlo Ypsilon, kde viděli netradiční inscenaci #jsi_user, která vznikla v koprodukci s poskytovatelem internetových služeb Seznam.cz. V této inscenaci byl zpracován skutečný příběh Michala Kolesy, jemuž internet nahrazoval sociální kontakt a na síti trávil 20 hodin denně. Inscenace, která bývá také nazývána hrou „ herce a tabletu“, je na závěr doplněna diskusí se zástupcem Seznamu.

Starší novinky z února 2014