Novinky květen 2015

Předchozí novinky z června 2015

Dne 25. 5. 2015 žáci prvních ročníků navštívili výstavu Brána do vesmíru (Gateway to Space, www.branadovesmiru.cz) na Výstavišti v Holešovicích věnovanou historii kosmonautiky. K vidění byly originální exponáty a trenažéry zapůjčené od US Space and Rocket Center (USSRC) americké NASA a exponáty pocházející z lunárních výprav v rámci programu Apollo. Trenažéry a simulátory  si mohli žáci sami vyzkoušet.

Při besedě s policií 20. května 2015 byli žáci prvních ročníků seznámeni s činností policie ČR jak represivní, tak především v oblasti prevence kriminality. Žáci byli poučeni, s jakými druhy kriminality by se mohli setkat a jak se zachovat, pokud by byli někým přepadeni, obtěžováni, nebo by jim byla nabízena droga. Přednášku vhodně doplňovaly skutečné příběhy z praxe, donesené zbraně, střelivo a části výstroje, které si žáci mohli zblízka prohlédnout a osahat. Poutavě přednášel pan poručík Holub.

Naše škola se umístila v matematické olympiádě kategorie C pro Prahu na prvním místě ze všech odborných středních škol. Ve srovnání s gymnázii s rozšířenou výukou matematiky se naše škola zařadila na celkové 8. místo ze 40 zúčastněných SŠ a gymnázií. Gratulujeme našim úspěšným reprezentatům, kteří opět dokázali, že naše odborná střední škola se řadí mezi elitní pražské školy nejen v informatice a elektrotechnice, ale i v matematice a dalších všeobecně vzdělávacích předmětech.

Již se stalo tradicí, že se naše škola každý rok účastní přeboru středních škol v hokejbalu „Hokejbal proti drogám“. Letos se hrálo 14. května 2015 na stadionu mládeže na Palmovce. Bojovali jsme jako lvi a cíl byl splněn – postoupili jsme do finále, které se bude konat 22. května 2015. Oporou týmu byli brankáři Lukáš Dvořák ze třídy A3 a Daniel Vaňo ze třídy C1b, kteří odvrátili spoustu nepřátelských útoků na naši branku. Video si můžete shlédnout zde.

Starší novinky z dubna 2015