Novinky prosinec 2013

Předchozí novinky z ledna 2014

Pro naše budoucí studenty (současné žáky ZŠ) plánujeme zdarma kurz základů střihu videa programem Pinnacle a tvorby prezentací v MS PowerPoint. Při střihu videa se naučíte základy práce s videem, vkládání efektů, přechodů a podobně.

Kurz bude probíhat každé úterý od 15.40 (začátek koncem února).

Přihlásit se můžete do 16. 2. 2014. Podrobnější informace vám budou po ukončení registrace poslány e-mailem.

Přijímání přihlášek bylo 16.2.2014 ukončeno.

Pro naše budoucí studenty (současné žáky ZŠ) plánujeme zdarma kurz základů programování v programovacím jazyku C#. Žáci se naučí základy tohoto jazyka a seznámí se s vývojovým prostředím MS Visual Studio. Na konci tohoto kurzu  by každý měl být schopen naprogramovat jednoduchou hru.

Kurz bude probíhat každé úterý cca od 15.00 (začátek koncem února). Přihlásit se můžete do 16. 2. 2014. Podrobnější informace vám budou po ukončení registrace poslány e-mailem.

Přijímání přihlášek bylo 16.2.2014 ukončeno.

Z více než padesáti týmů z celé Evropy vybrala ESA devět vítězných týmů, které se na začátku června zúčastní soutěže CanSat 2014. Jsme velmi rádi, že je mezi nimi tým naší školy, který bude v Norsku soutěžit se svým PragSATem. Více podrobností naleznete v čísle 11 a 12/2013 časopisu Amatérské radio v článcích, které napsal náš vyučující Ing. Vladimír Váňa CSc.

Absolventům elektrotechnických oborů naší školy nabízí zaměstnání firma ČEZ. Jedná se o místa na pracovištích Neratovice; 277 11; Na výsluní 1348 a Kolín; 280 02; Dukelských hrdinů 583

Zájemci, pošlete prosím kontakt na sebe (telefon, mail a rok ukončení školy) řediteli školy (vondra@spsejecna.cz)

Pro studenty 3. ročníku, kteří často začínají řídit auto, jsme zajistili účast na interaktivním pořadu o bezpečnosti při řízení motorových vozidel. Pořad The Action v KD Dlabačov zhlédli 10. 12. 2013 žáci tříd A3, C3a a E3. Pořad je velmi působivý, neboť v něm vystupují skuteční účastníci dopravních nehod( policista, záchranář, požárník a mladý muž upoutaný po nehodě na invalidní vozík).

TECHNIK

Soukromá firma se sídlem v Praze 9, působící v oblasti dovozů a prodejů průmyslové automatizace a robotizace ihned přijme technika.

Požadavky: Střední škola elektro, nebo strojní s maturitou, anglický jazyk slovem i písmem,  vzhledem k tomu, že zastupujeme na našem trhu italské firmy, je nutno se slovem i písmem doučit italský jazyk, práce s počítačem, ŘP skupiny B, bydliště v Praze, může být i absolvent.

Své životopisy zasílejte na e-mail: ts@tiessepraha.cz

Pro naše budoucí studenty (současné žáky ZŠ) plánujeme zdarma kurz základů programování. Kurz je vhodný pro programátory začátečníky. Dozvíte se, co je to algoritmus a jak ho vytvořit na reálných příkladech a jak následně přepsat algoritmus do programu, tak aby vše fungovalo. Naučíte se základní programové konstrukce. Vyzkoušíte si, jak vytvořit jednoduchý program pro výpočet objemu válce a naučíte se základy MS VS2012 C#.

Kurz bude probíhat každé pondělí  cca od 15.00 (začátek koncem února).

Přihlásit se můžete do 16. 2. 2014. Podrobnější informace vám budou po ukončení registrace poslány e-mailem.

Přijímání přihlášek bylo 16.2.2014 ukončeno.

Pro uchazeče o studium na naší škole pořádáme zdarma přípravné kurzy z matematiky.

Náplní kurzu bude úprava algebraických výrazů, řešení rovnic, soustav rovnic a slovní úlohy.  Tento kurz vám zjednoduší vstup do středoškolské matematiky.

Kurz bude probíhat každou  středu od 15.00 (začátek koncem února).

Přihlásit se můžete do 16. 2. 2014. Podrobnější informace vám budou po ukončení registrace poslány e-mailem.

Přijímání přihlášek bylo 16.2.2014 ukončeno.
2.prosince od 14:30 do 17:30

Rádi bychom Vás i Vaše rodiče pozvali na dny otevřených dveří, které již tradičně připravujeme pro zájemce o studium na naší škole. Vybrat si můžete z několika termínů: v pondělí 2.12., v úterý 14.1. a ve čtvrtek 6.2. Přijďte si k nám prohlédnout prostory školy, vybavení laboratoří a jazykových učeben. Během Vaší návštěvy se Vám budou věnovat jak naši učitelé, tak i samotní studenti a všichni rádi zodpoví jakékoliv Vaše dotazy.

V pondělí 2. prosince 2013 se konal školní turnaj ve florbalu. Vítězem se stala třída E4b. Gratulujeme.

Starší novinky z listopadu 2013