Novinky leden 2016

Předchozí novinky z února 2016

Dne 15.2.2016 je možné odevzdání přihlášek ke studiu od 7:30 až do 18:30 z důvodu konání dne otevřených dveří. Nemáte-li čas doručit přihlášku osobně v běžné pracovní době, můžete tak využít této nabídky.

V úterý 26.1.  se studenti SPŠE ze třídy C3d zúčastnili na MFF UK akce: Jedna noc s informatikou a matematikou.  Studenti si mohli vybrat z velkého množství přednášek a řady interaktivních stánků, kde na zvědavé otázky dostali zaručeně správné odpovědi. Z přednášek naše studenty nejvíce zaujala témata: Jak hledat chyby v programech,  Zajímavé příklady z teorie her, hra Československo 38-89 i finanční analytika a problém insolvence. U interaktivních stánků nejvíce nadchly Matematické a logické hlavolamy, Escherovy obrázky, skenování obličeje a 3D tiskárna.

I letos se naše škola zapojila do soutěže Angličtinář roku, která je nově pod záštitou MŠMT a poprvé probíhá i v zahraničí pod názvem Best in English. Soutěž je také zvláštní tím, že studenti jsou testováni online z poslechu, orientace v textu a gramatiky a to v rozsahu B1-C1 dle společného evropského referenčního rámce. Test trval 60minut a probíhal v počítačových učebnách. Do soutěže se dobrovolně zapojilo cca 100 studentů všech ročníků, kteří jistě byli motivování skvělými cenami. Ten nejlepší angličtinář vyhrává měsíční pobyt v Kanadě. Nejlepší škola (10 nejlepších studentů z každé školy, jejichž výsledky se zprůměrují) získává výběr ceny dle vlastního rozhodnutí v hodnotě 26 000 Kč. Po skončení testu každý student ihned viděl, kolika bodů a celkové vyhlášení výsledků proběhne 28. února 2016. Děkujeme všem studentům, kteří se rozhodli zapojit.

Skupina studentů naší školy absolvovala lyžařský zájezd do rakouských Alp v termínu 25.- 29.1.2016 doprovázena profesory Mgr. Pavlem Lopochou a Mgr. Filipem Hrbkem. Široké volné ledovcové svahy se sjezdovkami z přírodního sněhu, lyžování v nadmořské výšce více než 3000 metrů za převážně slunného počasí byl opravdu nezapomenutelný zážitek. Vysoko nahoře nad Zell am See - Kaprun se otevírají na ledovci Kitzsteinhornu fantastické výhledy na horské velikány Alp a hory národního parku Hohe Tauern, které zůstaly v přírodním neporušeném stavu. Žádné jiné místo v takové výšce není tak snadno přístupné a nenabízí zároveň takové výhledy na největší chráněnou oblast alpské oblasti a na největší vrcholy Rakouska jako jsou Grossglockner (3 798 m), Grossvenediger (3 662 m) a Hocheiser (3 206 m). Gipfelwelt 3000 představuje návštěvníkům prostřednictvím Cinema 3000 (širokoúhlé kino), dvě panoramatické terasy a galerii národního parku, která se nachází ve 360 m dlouhé štole. Kolektiv studentů byl velmi soudržný a za zmínku jistě stojí i pomoc třech studentů zraněné lyžařce až do doby příjezdu záchranné služby. Věříme, že zájezd bude příští rok minimálně stejně vydařený jako ten letošní. Těšíme se na viděnou.

Naše škola se může pochlubit 3D tiskárnou firmy Průša, kterou složili a provedli kalibraci studenti David Bubeník, Jiří Hrouda, Jakub Kolár a Jiří Mišner, ze třídy E3 pod vedením Ing. Švába. Ač vznikly při stavbě občas problémy, nakonec se dílo zdařilo. Teď už jen doufejme, že učitelé a studenti naší školy ji budou moci bez problémů využívat.

Srdečně zveme rodiče, studenty, absolventy a přátele na již 63. maturitní ples pořádaný naší školou. V letošním roce bude opět spojený se slavnostní imatrikulací studentů 1. ročníku. Těšíme se tedy na setkání v pátek 12. února 2016 ve velkém sále paláce Lucerny od 19:00 hodVstupenky si studenti 1. a 4. ročníků mohou zakoupit prostřednictvím svých třídních profesorů. Studenti ostatních ročníků, či naši absolventi, se mohou v případě zájmu obrátit přímo na p. zástupce RNDr. L. Raška. Vstupenky na ples je možné také zakoupit u firmy Ticketpro v pasáži Rokoko u Václavského náměstí.

Dne 19. 1. proběhla na naší škole videokonference studentů prvního ročníku se studenty střední školy v belgickém Sint Jozef Instituut, Kontich. Studenti spolupracují na eTwinningovém projektu: game coding. Obě školy budou na tomto mezinárodním projektu pracovat dalších 6 měsíců.

17.ledna
  • Chceš poznat svět počítačů?
  • Zajímáš se o programování a elektrotechniku?
  • Líbilo by se ti vytvořit počítačovou hru?
  • Baví tě matematika a technika?
  • Hledáš dobrou školu s možností pokračovat  na vysoké škole?
  • Chceš se stát profesionálem v IT?

Pokud ano, navštivte jeden ze dnů otevřených dveří, které se konají na naší škole. Nabízíme studium v příjemném prostředí v centru Prahy, moderní vybavení, zkušené a přátelské pedagogy. Přijďte se podívat a nebude se vám chtít odejít..

 

Starší novinky z prosince 2015