Novinky září 2014

Předchozí novinky z října 2014

Studenti naší školy se zúčastnili Přeboru středních škol v minikopané, který se konal dne 29. září 2014 ve sportovním areálu Pražačka. Video si můžete zhlédnout zde.

Studenti naší školy se zúčastnili Letní školy mladých talentů 2014, která se konala dne 15. až 19. 9. 2014 v Brně pod záštitou Sdružení na podporu talentované mládeže České Republiky, o. s. Hlavní náplň semináře byla příprava na psaní práce SOČ (Středoškolská odborná činnost), kterou naši studenti již několikátý rok píší a účastní se stejnojmenné soutěže, kde v loni postoupili do celostátního kola.

Obsahem letní školy nebyly jenom přednášky na témata jako např. psaní vědecké práce, správný způsob citování, multikulturní komunikaci, asertivita a psychologie či základy rétoriky, ale třeba také exkurze do nových prostor Vysokého učení technického v Brně.

Zveme všechny talentované studenty z naší školy, kteří mají zájem o účast na olympiádě z programování pořádané Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy, na seminář z pokročilé informatiky. Koná se každé pondělí od 15:00 v učebně 17a. Lektorem bude Mgr. Alena Reichlová, absolventka MFF UK a specialistka na programování a teoretickou informatiku. Pokud máte zájem, přihlaste se pomocí tlačítka níže. 

Přijímání přihlášek bylo 25.9.2014 ukončeno.

V pátek 19.9.2014 měli zájemci o studium možnost seznámit se naší školou na burze středních škol pro středočeský kraj na Kmochově ostrově v Kolíně. Velký počet návštěvníků našeho stánku a zájem o naše studijní programy nás velmi potěšil. Děkujeme všem studentům, rodičům a uchazečům za jejich návštevu a těšíme se na shledanou na dnech otevřených dveří.

Ve dnech 15. – 19. 9. 2014 se naše 1. ročníky zúčastnily adaptačního kurzu ve středisku Březová u Třebíče. Přivítal je nově zrenovovaný areál a půvabné instruktorky. Chlapci si nestačili ani vybalit a už na ně čekal pestrý program např. paintball, vysoká lana, lezecká stěna, lukostřelba, rafty a různé týmové hry. Počasí se také vydařilo a celý týden panovala dobrá nálada. Video si můžete zhlédnout zde.

Česká kosmická kancelář zveřejnila článek o studentech naší školy a jejich mezinárodním úspěchu: http://www.czechspace.cz/cs/pragsat-2014-na-evropske-soutezi

Česká kosmická kancelář je nezisková organizace, která se již od svého vzniku v roce 2003 snaží o rozvoj kosmonautiky v České republice. Jejím hlavním cílem je zajistit co největší a nejefektivnější zapojení českých výzkumných, vývojových a průmyslových pracovišť do mezinárodních kosmických projektů.

 

Starší novinky z srpna 2014