Novinky červen 2014

Předchozí novinky z července 2014

Žádáme všechny studenty, kteří budou na podzim konat maturitní zkoušku, aby si  v době od 7 do 15 hodin v pracovní dny vyzvedli v kanceláři školy Výpis z přihlášky k maturitní zkoušce. Tento výpis zkontrolujte a jeho převzetí podepište v protokolu. Budou-li na něm špatné údaje, zanechte zprávu v kanceláři. Výpisy je nutno vyzvednout do 7.7.2014. 

V příloze jsou další informace k podzimním maturitním zkouškám.

Upozornění pro všechny letošní maturanty.

Vyzvedněte si prosím v kanceláři školy Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky žáka. Tento protokol je nedílnou součástí maturitního vysvědčení.

Studenti naší školy se zapojili do ekologického projektu z oblasti eletrotechniky, pořádaného pražskou zoo a byli oceněni za sběr vyřazených mobilních telefonů a zařízení, které budou ekologicky zlikvidovány. Věříme že enviromentální vzdělávání by mělo být standartní součástí středoškolské výuky a naši studenti budou tyto akce podporovat i nadále.

Team PragSat, který se na naší škole zabývá tvorbou minisatelitů pro evropskou kosmickou soutěž CANSAT a reprezentuje ČR na této mezinárodní soutěži, zajišťoval odborný program v projektu SPACE EXPO 2014 v Praze.  Program našeho teamu byl veřejností přijat velmi pozitivně a měl opět velký ohlas. Děkujeme všem zúčastněným.

Připomínáme rodičům žáků budoucích 1. ročníků, že v pondělí 23.6.2014 se od 17 hodin konají třídní schůzky. Bližší informace jste již obdrželi písemně a naleznete je též v přiloženém dokumentu. V dalším přiloženém dokumentu je seznam rozdělení žáků budoucích prvních ročníků do tříd.

Poptáváme rekonstrukci podlah v odborných laboratořích. Potřebné podklady naleznete v přílohách.

Magistrát hl. m. Prahy ocenil naše studenty v rámci udělování pamětních listů nejlepším studentům pražských středních škol. V Brožíkově síni radnice hl.m. Prahy se naši studenti dočkali ocenění za celoroční úspěšné výsledky, které předávala radní Mgr. Ludmila Štvánová. Gratuluje oceněným studentům.

Magistrát hl. m. Prahy

Studenti naší školy se s teamem PragSat a teamem Linux Server Development zúčastnili konference a vědecké přehlídky Středoškolská technika 2014 - StreTech 2014, pořádané ČVUT. Návštěvnost našeho stánku byla nečekaně vysoká a zájem studentů ostatních škol o naše projekty byl opravdu nečekaně vysoký. Děkujeme všem studentům za skvělou reprezentaci, která nás zařadila na přední příčky mezi pražskými středními školami.

PragSat tým ve složení Jakub Janovský, Vít Kalhaus, Jan Ružička a Ondřej Vrba úspěšně splnil všechna zadání v soutěži pořádané Evropskou kosmickou agenturou ESA - studentský minisatelit  - CanSat Competition 2014 v prostoru Andoya Rocket Range norské kosmické agentury NAROM za severním polárním kruhem. Minisatelit byl vynesen raketou do cca 1000 metrů a vysílal požadované údaje snímačů po celou dobu sestupu pomocí padáku. Studenti vysílaná data přijímali pomocí pozemní stanice a po vyhodnocení výsledky prezentovali před odbornou komisí ESA a NAROM. Získané zkušenosti plánují zhodnotit v dalších projektech.

Děkujeme za reprezentaci naší školy, hlavního města Prahy a České republiky.

 

O naší výpravě píše také server FCC / Studenti SPŠE Ječná vypustili svůj minisatelit na základně v Norsku.

 

Ve finále Přeboru SŠ v nohejbalu, které se konalo 6. června 2014, se naše škola umístila na 4. místě. Děkujeme všem studentům, kteří reprezentovali školu. Video si můžete shlédnout zde.

V letošním školním roce pořádá naše škola poslední projektový den (25. 6. 2014 od 10 hodin) pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ, kteří mají zájem pokračovat ve studiu na technické škole. Během této akce máte možnost nahlédnout do života našich studentů, naučit se něčemu novému a podívat se ve škole i tam, kam se ve dnech otevřených dveří nedostanete. Pokud máte zájem navštívit naši školu a zúčastnit se projektového dne, je potřeba se zde zaregistrovat. 

V případě dotazů je kontaktní osoba:

pan Beránek

e-mail: beranek@spsejecna.cz

tel.: 224 942 065

Přijímání přihlášek bylo 23.6.2014 ukončeno.

Starší novinky z května 2014