Novinky říjen 2014

Předchozí novinky z listopadu 2014

Naše škola opět dokázala, že je špičkou mezi českými středními školami a řadí se i ke světové vědecké elitě v oblasti vývoje mikroelektroniky a automatizace. Jako jediná střední škola v ČR se ve spolupráci s Czech Space Office (CSO) účastnila 65. Mezinárodního astronautického kongresu v Torontu v Kanadě, kde prezentovala satelit CANSAT vyvíjený pod vedením Ing. Mgr. Vladmíra Váni, CSc. Satelit byl navržen a vytvořen našimi studenty v rámci programu pro vzdělávaní talentovaných žáků. Podrobnosti o české reprezentaci na tomto kongresu můžete najít v seriálu: http://www.czechspace.cz/cs/iac-2014-den-prvni.

Připravili jsme pro vás za jedinečnou cenu 9990 Kč poznávací devítidenní zájezd do nejkrásnějších míst Skotska a severní Anglie. Uvidíte park Lake District, největší jezerní oblast ve VB, palírnu whisky a mnoho dalšího! A k tomu svobodomyslné město Amsterdam s jeho květinovými trhy a propletenými kanály. Termín je 23. 3.–31. 3. 2015, pokud se chcete přihlásit, klikněte na tlačítko níže, nebo kontaktujte paní Larisu Novikovou. Více informací naleznete v příloze.

Ve středu 8. 10. se naše škola zúčastnila přednášky na téma termovize v technické knihovně ČVUT v Dejvicích. Probíhala v anglickém jazyce a seznamovala nás s termokamerami firmy FLUKE, které jsme si mohli vyzkoušet. Na konci přednášky jsme měli všichni možnost získat certifikát od této firmy.

Dne 6. října 2014 se studenti naší školy zúčastnili Přeboru středních škol ve stolním tenisu a postoupili do čtvrtfinále. Oporou týmu byl Ondřej Novák ze třídy C2a, který všechna utkání vyhrál a zajistil tak důležité body pro družstvo. Video si můžete zhlédnout zde.

Naše škola hrdě přijala pozvání FCC PUBLIC, aby na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně vystavovala a prezentovala studentské projekty a své výsledky v robotickém parku Českomorovské elektrotechnické asociace

Studenti naší školy představili robota skládajícího Rubikovu kostku, roboty zápasící v robotickém SUMO, minisatelit CANSAT, nebo například průzkumného robota. Všechny vystavené práce byly autorskými díly studentů, a možná i proto byla naše prezentace jednou z nejpopulárnějších částí veletrhu. Děkujeme všem spolupracujícím organizacím za jejich pozvání.

Starší novinky z září 2014